Руски журналисти скочиха срещу президента на страната Владимир Путин заради войната,

...
Руски журналисти скочиха срещу президента на страната Владимир Путин заради войната,
Коментари Харесай

Руски журналисти, учени и депутати скочиха срещу войната на Путин срещу Украйна

Руски журналисти скочиха против президента на страната Владимир Путин поради войната, която той направи против Украйна.

Те разгласиха отворено писмо, в което осъждат „ специфичната военна интервенция “, оповестена сутринта на 24 февруари от президента.

" Ние, репортери на съветски медии и специалисти, които пишат за съветската външна политика, осъждаме военната интервенция, стартирана от Руската федерация в Украйна. Войната в никакъв случай не е била и в никакъв случай няма да бъде способ за разрешаване на спорове и няма опрощение за това “, декларират те, представени от Новая газета.

Към момента подписите си са сложили над 70 медии. Сред тях са публицисти от Комерсант, Дожд*, Новая газета, РБК, Ехо Москвы, The Bell, RTVI, Сноба, 7x7, Известия, Медиазона* и други

Руски учени и научни публицисти също се оповестиха против военните дейности на Руската федерация в Украйна.

Ето и цялото писмо:

" Тази съдбовна стъпка води до големи човешки загуби и подкопава основите на построената система за интернационална сигурност. Отговорността за отприщване на нова война в Европа е напълно на Русия. Няма рационално опрощение за тази война. Опитите да се употребява обстановката в Донбас като предлог за започване на военна интервенция не вдъхват никакво доверие. Ясно е, че Украйна не съставлява опасност за сигурността на страната ни. Войната против нея е несправедлива и искрено безсмислена. […] След като отприщи войната, Русия се обрече на интернационална изолираност. Това значи, че ние, учените, към този момент няма да можем да си вършим обикновено работата: в последна сметка провеждането на научни проучвания е немислимо без цялостно съдействие с сътрудници от други страни. Изолацията на Русия от света значи по-нататъшна културна и софтуерна деградация на страната ни при цялостно неявяване на позитивни вероятности. Войната с Украйна е стъпка към нищото “.

По-рано над 100 общински депутати от разнообразни градове на Русия (Москва, Санкт Петербург, Велики Новгород, Самара, Рязан, Йошкар-Ола и други) подписаха сходно писмо.

„ Ние, депутатите, определени от народа, безусловно осъждаме нападението на съветската войска против Украйна “, споделят депутатите.

Около 5:30 ч. московско време Владимир Путин разгласи началото на „ специфична интервенция “ в Украйна. „ Ще се стремим към демилитаризация и денацификация на Украйна “, сподели той.

Руското министерство на защитата съобщи, че „ военната инфраструктура, оборудванията за противовъздушна защита, военните летища и авиацията на украинската войска са изведени от строя “. Мощни детонации гръмнаха към 5:00 часа в няколко града на Украйна. Президентът на Украйна Владимир Зеленски разгласи въвеждането на военно състояние в цялата страна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР